BIM-men met Bolton

De afgelopen jaren heeft iedereen in de bouwsector en natuurlijk ook Bolton veel gehoord over BIM (Building Information Model). Maar wat is BIM nu precies? BIM is niet anders dan met alle partijen werken aan een digitaal model, in de computer digitaal al bouwen wat er buiten gemaakt gaat worden.

Bolton ziet met BIM kansen in de toekomst, sterker nog: We zijn er inmiddels van overtuigd dat BIM straks niet meer weg te denken is. Na een oriëntatieperiode van een halfjaar is er een besluit genomen om met Revit + 3B-werkmethodiek en Tekla BimSight te gaan werken.

De Little BIM fase en de Safe BIM fase hebben we achter de rug. In de Little BIM fase hebben we de software leren kennen met de mogelijkheden en onmogelijkheden. In de Safe Bim fase hebben we parallel aan een bouwproject aan een BIM-model gewerkt met de eerste BIM-partners. Momenteel zitten we in de BIG BIM fase. Hierbij wordt het projecttekenwerk volledig in BIM gerealiseerd.

Ook onderzoeken we de kansen met 5D-BIM, namelijk de koppeling tussen het model en een calculatiepakket.

BIM doelen van Bolton:
– Een volwaardig bouwteam partner zijn en blijven;
– BIM als gereedschap om eerst virtueel te bouwen, door intensiever samen te werken en elkaars kennis daarbij beter te benutten en daarmee eerder betere onderbouwde keuzes maken, resulterend in een in 1x goede werkwijze;
– Als aannemer de verbindende schakel zijn tussen creatieve functionele vraagoplossers (ontwikkelaar, architecten en adviseurs) en technische oplossingen van leveranciers;
– In technische ingewikkelde omgevingen de juiste informatie bij de juiste personen brengen;
– Snellere uitwisseling van eenduidige gegevens met kortere voorbereidingstijden en bouwtijden;
– Minder ontwerp-en bouwfouten en minder faalkosten met een verhoging van de productiviteit;
– Creëren van duurzame samenwerkingen met overige ketenpartners.

Gerealiseerd door Budeco - the Business Development Company